| Terug naar HOME. | Terug naar ALLE VLINDER op alfabet. | Terug naar DAGVLINDER per familie. | Terug naar NACHTVLINDERS per familie. |
|
Naam: Moeras-w-uil Wetenschappelijke naam: Lacanobia splendens Groep: Nachtvlinder Familie: Uilen Spanwijdte: 3,2 - 3,7 cm. Zeldzaamheidsstatus in Nederland: Zeldzaam Zeldzaamheidsstatus in Frankrijk: Zeldzaam De Moeras-w-uil is in Nederland een zeldzame en in België een zeer zeldzame soort. De eerste waarneming in België stamt van 9 juli 2004 bij Viersel. In Nederland is de soort vooral in laagveengebieden (Friesland en Noordwest-Overijssel) te vinden. De vlinder kent één generatie die vliegt van halverwege mei tot en met augustus.e soort overwintert als vrijwel volgroeide rups. De verpopping vindt plaats in een cocon in de grond. De volwassen vlinder vliegt van eind mei tot begin augustus in één generatie. | 07-2025 Rose de Provins Fr. |
07-2022 Rose de Provins Fr. |