| Terug naar HOME. | Terug naar ALLE VLINDER op alfabet. | Terug naar DAGVLINDER per familie. | Terug naar NACHTVLINDERS per familie. |
|
Naam: Wilgengouduil Wetenschappelijke naam: Xanthia togata Groep: Nachtvlinder Familie: Uilen Spanwijdte: 2,7 - 3,0 cm. Zeldzaamheidsstatus in Nederland: Vrij algemeen Zeldzaamheidsstatus in Frankrijk: Algemeen De vlinder legt haar eitjes in de knopschubben van wilgentwijgjes. De in de winter uitgekomen rupsjes voeden zich met de jonge wilgenkatjes en vallen samen met deze voedselbron later op de grond en leven dan verder van allerlei andere soorten lage planten. |
09-2023 't Witte Zand Rijssen Ned. |
09-2023 't Witte Zand Rijssen Ned. |
09-2023 Rose de Provins Fr. |
09-2014 Rose de Provins Fr. |
09-2023 Rose de Provins Fr. |